с
בעולם האירוח, האווירה של מסעדה היא מכרעת כמו המטבח עצמו. עיצוב מסעדה הוא שילוב מורכב של אסתטיקה, פונקציונליות וזהות מותג, ובמשרד האדריכלים kararo, אנו מתמחים ביצירת חללי אוכל בלתי נשכחים. בין אם אתם מדמיינים ביסטרו נעים, בית קפה אופנתי או מוסד אוכל יוקרתי, צוות המומחים שלנו מוקדש להחיות את החזון הקולינרי שלכם.
מדי שנה, מתוך כל 10 מסעדות רק שתיים מצליחות לשרוד, מבהיל? אם חשבתם לפתוח מסעדה כדאי שתיקחו את זה בחשבון ותעשו הכל כדי לשמור על עצמכם בצידו של השתיים בסטטיסטיקה.
ארבעה דברים חשובים כדי להצליח: איכות האוכל, טיב השירות, העיצוב והמיקום. עיצוב מסעדות הוא תחום שקובע במידה רבה את הצלחתו ושרידותו של העסק, וחשוב לקחת זאת בחשבון. כאנשים המבינים באוכל אתם בוודאי כבר יודעים שאנחנו ניזונים קודם כל באמצעות העיניים, והמראה אינו מתקבל רק מעיצוב המנה, כי אם מעיצוב המסעדה כולה.
ישיבה במסעדה היא סוג של בילוי. באותה מידה שלא יהיה לנו נעים להתארח בבית מלון מוזנח או פשוט, כך גם לא נעים לשבת במסעדה שאינה נעימה לעין. העיצוב אמנם לא חייב להיות יוקרתי עבור כל מסעדה, אך הוא בהחלט צריך להיות מזמין ולשקף במראה שלו את סגנון האוכל. אם אנחנו פותחים מסעדה איטלקית לא נעצב בסגנון אנגלי, ואם אנחנו פותחים מסעדת פועלים בייתית לא נעצב בפאר ויוקרה.
לקוחות פוטנציאלים המגיעים למסעדה שלך יתרשמו קודם כל מהמראה של המסעדה ורק אחר כך יגשו לתפריט, במידה והעיצוב היה מזמין מספיק. הדבר אינו קשור בהכרח לטיב האוכל או השירות, אלא אם כן הלקוח קיבל המלצה מפורשת מחברים, ואז העיצוב הופך להיות זניח. הבעיה היא שהדבר אינו מתאים למסעדות חדשות שנפתחות, שכן בימינו התחרות כל כך גדולה שכמעט בלתי אפשרי להגיע למצב בו המסעדה מצליחה אך ורק כתוצאה של מפה לאוזן, ולכן עיצוב מסעדות הוא בגדר הכרח.
בתחום עיצוב מסעדות לא כדאי לעשות זאת בשיטת "עשה זאת בעצמך", אלא להיעזר בשירותיו של מעצב פנים מומחה בעל ניסיון וידע בתחום. מאחר וסיכויי הפתיחה של כל מסעדה הם גם כך אינם גבוהים, לא מומלץ לקחת סיכונים, וכדאי להשקיע בשלב התכנון את הטוב ביותר. מעצב פנים מקצועי ויצירתי, המתמחה בעולם המסעדנות, דוגמת קררו – אדריכלים ידע לקחת את כל האינפורמציה הקיימת על המסעדה, כולל הסגנון שלה, התפריט המוגש, צורת המיתוג שלה, אופי השירות ועוד, ולהפוך אותם ליצירה מוגמרת, מקורית, אסתטית ומזמינה, והחשוב ביותר מיוחדת וייחודית למסעדה הספציפית.
אם החלטתם לפתוח מסעדה חדשה, בטוח שאתם מרגישים טעם מיוחד שאותו אתם רוצים לתת הלאה. הטעם הזה מתבטא כמובן קודם כל באיכות ובייחודיות של המנות שתגישו במקום, אך לא רק. הישיבה במסעדה היא לפני הכול בילוי, הזדמנות לצאת מהשגרה ולחוות משהו אחר, נעים ומהנה. ודווקא היום כאשר אחוז גבוה ביותר של עסקים קטנים ובהם מסעדות נסגרים כתוצאה מחוסר תכנון נכון, תחום עיצוב מסעדות בולט כקריטי להצלחתה של כל מסעדה.
משרד אדריכלים קררו מזמין אתכם לעיצוב והגשמת חלומכם.
בתהליך עיצוב מסעדות חשוב לפני הכול להבין מהו אופייה המיוחד של המסעדה, מהי האווירה שאנו רוצים שתשרה במקום, ומיהו קהל היעד הצפוי להגיע. בהתאם לזאת נתכנן את המסעדה כמכלול, החל ממבואת הכניסה שצריכה להיות מזמינה ככל האפשר ולשדר את האווירה הזו החוצה, דרך תכנון חלוקת החלל כולו ותכנון האזורים השונים בו הכוללים את אזורי העבודה של הצוות ואת אזורי האירוח.
בתכנון החלל נכלול גם תכנון של פינות הישיבה השונות אשר יתאימו לצרכים שונים, בין אם מדובר על קבוצות גדולות, על זוגות בפגישה רומנטית או על פגישות עבודה, כל אירוח שונה באופיו ומצריך פונקציונאליות אחרת בתחום עיצוב מסעדות. בנוסף לכך, לאור גישת בעל העסק יוחלט האם המטבח פתוח או סגור וכיצד לעצב בצורה האופטימלית את נקודות המגע שבין הצוות לאורחים.
לאחר שתכננו את החלל ואת חלקיו השונים, הגיע הזמן לתת את הטאץ' הסופי והמכריע, בדמות הלבשת החלל ותכנון התאורה שבו. בהתאם לקונספט של המסעדה אנו נבחר כל פריט, ריפוד, כרית, טפט או מדבקת קיר, רהיט, אביזר, חומר וטקסטורה, כך שישרתו את הקונספט הזה וישתלבו ביניהם בצורה ההרמונית והמושלמת ביותר להשגת המטרה של חוויה מושלמת לאורחים.
כל טבח מתחיל יאמר לכם, שהסיבה שאסטטיקה במזון חשובה מאד, היא מאחר והעיניים, האוזניים והאף שלנו "טועמים" את המזון הרבה לפני שהוא מגיע אל הפה. כל החושים שלנו משרתים האחד את השני, וכאשר מדובר במסעדה, לאווירה, לריחות הנישאים במקום, למוזיקה המתנגנת, יש חלק ביצירת החוויה הכוללת, אשר תקבע אם המזון יטעם לחיך או לא. אם כך, באופן מובן, עיצוב מסעדות הוא עולם שלם של שיקולים אקוסטיים, שיקולי תאורה ושיקולים נוספים, אשר הופכים את התחום לתחום התמחות מיוחד, בין שאר תחומי העיצוב האחרים. מאחר ולתחום עיצוב מסעדות ישנה השפעה על הצלחתה של המסעדה המעוצבת, חברות המתמחות בסוג עיצוב זה, כמו קררו, לדוגמה, נדרשות להתמודד עם אתגרים שסוגי עיצוב פנים אחרים אינם מציבים בפניהן.
כידוע, הנוף הקולינארי הישראלי משתנה במהירות, ומסעדות ישראליות נפתחות ונסגרות באותה המהירות בה הן נפתחו. לעיתים נדירות ניתן למצוא מסעדות שהפכו ל"מוסד" ומצליחות לשרוד בשוק הישראלי הקשוח. אמנם, הישראלים אוהבים מאד מזון, אבל איכותו של המזון הוא רק רכיב אחד מהרכיבים שאנחנו מתייחסים אליו, כשאנחנו מסכמים את חווית האכילה שלנו במסעדה. בנוסף לאיכות האוכל, את הצלחתה של מסעדה קובעים גם טיבו של השירות לו זכינו במסעדה, מיקומה (מהאספקטים של חנייה זמינה ופופולאריות מיקום המסעדה) וכמובן, עיצובה של המסעדה.
כמובן, שלטיב השירות או איכות המזון ישנה חשיבות ואין שום דרך להתפשר עליהם, אולם, גם כאן, ישנן ואריאציות שונות, למשל, מסעדות מזרחיות או מסעדות יוקרה, מזנוני הגשה עצמית מול מסעדות בהן האורחים מקבלים שירות ממלצר צמוד וכן הלאה. למרות זאת, כל אחד מארבעה הרכיבים שהזכרנו קודם, חייב להיות בהלימה מוחלטת לשלושה האחרים, מאחר ויחד, הם אללה היוצרים את החוויה המלווה את הסועד, מרגע שכף רגלו דורכת על מפתן דלת המסעדה ועוד שנים לאחר מכן. עיצוב מסעדות בדרך המתאימה לאופיין מוודא כי הסועד יתחיל את החוויה שלו ברוח הנכונה, אותה ישלימו האוכל והשירות.
כמו תמיד בעיצוב, גם בתחום עיצוב מסעדות חשוב ביותר לתכנן נכון את התאורה, כך שתשרה את החמימות, האינטימיות והזרימה הנכונה במקום. תכנון זה יתבצע על ידי שילוב מושכל בין גופי תאורה שונים, שישמשו הן כפריטים עיצוביים והן כבעלי תפקיד פונקציונאלי בהזרמת אור בעוצמה ובחמימות הנדרשת. אז שיהיה בתיאבון ובהצלחה!